ELIKADURA
Gai honetan gauza asko ikasi ditugu eta bi proiektu egin ditugu gainera.
Lehenik eskemak egiten ikasi dugu eta gauza asko ikasi gainera.
Ikasi genuen gainera elikagai motak hiru zatitan banatzen direla eta “lucidchart”-en eskemak egin ditugu. Hori egin ondoren gelan aurkeztu egin genituen eta oso ondo atera zitzaigun.
Beste proiektua talde bakoitzak pintxo bana egitea izan zen eta guk bi pintxo egin genituen: SORPRESA eta EARRA ZIOK!!!!! izena zuten bata atun masa eginez egin genuen eta bestea kreppe batzuez.
Gure pintxoak dioen bezala, den EARRA ZEGOEN!!!!!
PINTXOAK ETA ELIKAGAI MOTAK
Oporren aurreko astelehen goizean fruta brotxeta egin genuen gure taldean. Gozoki osasuntsuak izenekoak. Bakoitzak osagai edo eta tresna batzuk ekarri genituen eta pintxoak egin genituen.
Oso dibertigarria izan zen sukaldariak bezala pintxo horiek prestatzea.
Eta orain errezetaz hitz egingo dizuegu:
OSAGAIAK: TRESNAK:
- meloia - labana
- marrubia - zotz luzeak
- mahatsa - bol bat
- esnegaina - trapua
- jogurta - erauzgailua
- sagarra
- karameloa
- nutella
Lehenik eta behin fruta guztiak garbitu, gero zuritu.Ondoren sagarra zatitu eta marrubiak ere, baina erditik. Gero meloi bolak egin, mahatsak jogurtarekin nahastu, marrubiak nutellarekin, sagarra esnegainarekin eta zotzetan ziztatu.
Azkenik
JAN!
PINTXO
MISTERIOTSUA
Martxoak 14ean pintxoak egin genituen. Oso goxoak zeuden.
Mota desberdinetakoak zeuden, guria oso berezia zen.
Gure taldean oso ondo moldatu ginen, proiektua oso polita eta dibertigarria izan zen. Pintxoak primeran atera ziren.
STOP, ÑAMMM!!!!!
Gure pintxoaren osagaiak hauek dira: ogia, urdaiazpikoa, txaka, maionesa, azeitunak.
Lehenik txaka moztu behar da bol batean, txaka txikitu ondoren maionesa bota eta nahastu.
Ogia xerratan moztu, gero urdaiazpikoa ogiaren gainean
jarri eta txaka maionesarekin gehitzen da.
Polita gelditzea nahi baduzu aterkitxo txiki bat jarri eta plateraren inguruan azeitunak.
LIOI ANDOAIN
Gure pintxoaren izena Lioi Andoain da. Denek materiala eta osagaiak ekarri genituen ez zuen inork materiala ahaztu. Hasieran pintxoa egitea kostatu egin zitzaigun, baina gero, erritmoa hartu genuen eta oso ondo moldatu ginen. Gure pintxoa probatu zutenek, oso ona zegoela esan ziguten baina beste taldeenak ere bai oso onak zeuden.
EGILEAK: Oihane, Libe, Iraitz eta Imanol
¡PROBA EZAZU!
FRUTAZOTZA
Osagaiak: marrubia, udarea, sagarra, platanoa eta kakia.
Tresnak: labana eta zotza.
Pausoak: Lehenik laban batekin frutak moztu. Gero zotz bat hartu eta frutak hor sartu, eta azkenik:
JAN!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina